Groepsaccommodatie Eelink - Omgeving

Omgeving om van te genieten

Groepsaccommodatie Eelink is gelegen midden in een prachtig afwisselend gebied van houtwallen, bossen en weilanden. De grens met Duitsland is op ongeveer 1 kilometer afstand gelegen, waardoor ook uitstapjes aan de andere kant van de grens erg aantrekkelijk zijn.

Nationaal landschap Winterswijk heeft een zeldzame en zeer bijzondere flora en fauna en een voor Nederland unieke bodemgesteldheid. Niet voor niets draagt Winterswijk de titel ‘Nationaal Landschap’. De Winterswijkse bodem wordt door geologen wel eens 'de mozaïekvloer van Nederland' genoemd. Aan of vlak onder de oppervlakte komen aardlagen tevoorschijn die tientallen, soms honderden miljoenen jaren geleden zijn gevormd. Bij de Winterswijkse steengroeve is dit nog goed te zien. Op bepaalde momenten is het mogelijk om onder begeleiding de steengroeve te bezoeken.

Coulissenlandschap
Ook bovengronds is Winterswijk natuurlijk interessant door de unieke combinatie van rust, ruimte en natuurschoon. Het landschap bestaat uit een voortdurende afwisseling van akkers en weiden, houtwallen en bossen, diep ingesneden beekjes, schilderachtige Saksische boerderijtjes en statige herenhuizen van scholtenboeren. Samen vormen deze elementen het prachtige coulisselandschap dat zo kenmerkend is voor Winterswijk. Het sterk afwisselende landschap biedt voor vele diersoorten een goede habitat.

Natuurgebieden
Aantrekkelijke en interessante natuurgebieden zijn het Korenburgerveen, het Wooldse Veen, het Buskersbos en de Bekendelle. Winterswijk wordt aan drie zijden omgeven door de grens met Duitsland. Op uw zwerftocht door de negen Winterswijkse buurtschappen loopt u dan ook een goede kans een keer 'het buitenland’ in het vizier te krijgen. Er zijn drie ‘normale’ grensovergangen in Winterswijk en talloze zogenaamde ‘groene' grensovergangen’. Het is een aanrader om eens met de fiets het buitengebied van Winterswijk te verkennen.

Winkelcentrum
Winterswijk heeft één van de grotere winkelcentra van de Achterhoek. Er is een uitgebreid winkelaanbod, voor iedere smaak en voor iedere behoefte is er wel iets te vinden. Zeker op de Duitse feestdagen is het centrum gezellig druk. En na het winkelen kunt u genieten van een kopje koffie met iets lekkers in één van de vele cafés of restaurantjes in het centrum.De meeste winkels zijn de gehele week open met uitzondering van de maandagmorgen en zondag. Regelmatig zijn er koopzondagen. Op de site van de plaatselijke ondernemers, www.abhcity.nl, kunt u meer informatie vinden over diverse activiteiten/koopzondagen in Winterswijk.

 

  

 

 

 

xmlns:fb="http://ogp.me/ns/fb#"